Vlindertijd

Als de zon begint te schijnen, komen de vlinders in grote getale tevoorschijn. Ik heb bewust veel vlinderlokkende planten in de tuin geplant, want ik vind het zo gezellig als ze om je heen fladderen als je in de tuin bezig bent.

Zo heb ik verschillende vlinderstruiken staan, waarvan Buddleja davidii ‘Lochinch’ (foto boven) mijn persoonlijke favoriet is. Hij heeft mooi grijsgroen blad, groeit mooi vol en compact uit en bloeit uitbundig met zacht lila bloempluimen die heerlijk geuren. Hij staat bij het verdiepte terras, dus als ik daar nu zit is er een heleboel leven om me heen.

Maar ook het koninginnekruid (foto boven), de rode zonnehoed (foto onder: Echinacea purpurea ‘Alba’) en oregano worden druk bezocht, en niet alleen door vlinders, maar ook hommels, bijen en motten zijn er te vinden.


Het belooft deze week zonnig en warm te worden, dus zullen we veel van deze fladderaars mogen bewonderen.

Sandra

Andere berichten

Heerlijke herfst

Heerlijke herfst

De tuin in!

De tuin in!

Hittegolf

Hittegolf

Zaad

Zaad