Paadje aanleggen

Vandaag had ik het even flink op de heupen. Naast ons huisje, bij de slaapkamer langs, loopt een soort paadje wat niet echt een paadje is. Het is een strook grond van ongeveer anderhalve meter breed waar geen gras wil groeien omdat het bijna de hele dag in de schaduw ligt, en er een border van maken wil ook niet, omdat er nog een oude septic tank nogal ondiep onder de grond ligt daar.Vorig jaar had ik al besloten om daar een grindpad van te maken, en ik was al begonnen met de voorbereidingen, maar heb het toen niet af kunnen maken. Wel had ik al onder het slaapkamerraam langs een rij keien neergelegd om het paadje af te bakenen.
Het is ook een behoorlijke klus, want naast de septic tank zit er ook nog heel veel puin in de grond op die plek, dus egaliseren valt nog niet mee. Elke keer als ik de schep in de grond wilde steken, stuitte ik op een brok steen. Maar om het grind in te kunnen sluiten, wilde ik een borderrol ingraven, en dat is uiteindelijk wel gelukt. Anti-worteldoek erover en maar grind storten.
Ik heb nu éénderde van het pad gedaan en het resultaat wordt al zichtbaar; het ziet er een stuk verzorgder uit dan een kaal stuk grond met wat polletjes onkruid, wat in de winter niet begaanbaar is.

Sandra

Andere berichten

De tuin in!

De tuin in!

Een kei hoort erbij!

Een kei hoort erbij!

Wat een gevaarte!

Planten in toom houden