Groei explosie

We hebben een prachtige aprilmaand achter de rug, die de natuur een enorme energie-stoot heeft gegeven; volgens een aantal deskundigen loopt de natuur nu ongeveer twee weken voor op wat normaal is in andere jaren.
Ik zou het niet durven zeggen, want mijn tuin is nog steeds in ontwikkeling en alles wordt hoe dan ook groter en hoger ieder jaar. Maar ik heb de foto’s van vorig jaar nog een s bekeken en alles is inderdaad wel een stukje verder dit jaar.

Deze foto is toevallig ook op 8 mei gemaakt, en dan van vorig jaar; als je die vergelijkt met de foto eronder, dan is het verschil wel duidelijk te zien.

Onderstaande foto is vandaag genomen, en het is wel duidelijk dat de geraniums (op deze foto Geranium himalayense) het nu al geweldig doen; de ene na de andere soort begint uitbundig te bloeien. Ze hebben blijkbaar erg veel profijt gehad van het warme weer.

En ook Iris germanica ‘Ambassadeur’ bloeit al volop, omringt door spontaan uitgezaaide witte akeleien is het een plaatje om te zien. De kleur van de iris is een hele aparte donker violette kleur, die je niet veel tegenkomt.

Nog een mooi plaatje op dit moment in de tuin is de combinatie van Heucherella alba ‘Bridget Bloom’ met daar achter Geranium macrorrhizum ‘Spessart’, een romantisch sprookje om te zien. Prachtig oplichtend in de halfschaduw en beide heel goede bodembedekkers!

Er is weer veel te beleven in de tuin, en nu bepaalde hoekjes mooi vol worden en de planten uit gaan groeien, komen de combinaties ook beter tot hun recht. Er zijn soorten die ik al in de gaten moet gaan houden, dat ze andere planten niet gaan verdringen. Maar dat zijn maar kleine probleempjes.

Een veel groter probleem is het oprukkende zevenblad dat overal in de tuin aanwezig is. Er zijn delen waar je er niet echt goed bij kunt, behalve met de gifspuit, en dat doen we dan ook, anders is er geen houden aan. Het is niet anders, want de grond afgraven is op dit moment ook geen optie.

Maar we strijden dapper verder! Never give up, never surrender!

Sandra

Andere berichten

Heerlijke herfst

Heerlijke herfst

De tuin in!

De tuin in!

Hittegolf

Hittegolf

Zaad

Zaad