Zwaluwen

Gisteren trok de mist al snel weer op en nadat ik alle noodzakelijke dingen had gedaan, ben ik ’s middags de tuin in getogen om even flink aan de gang te gaan.
Ik wilde verder met de border bij de schommelbank, want ik had een heleboel plannen voor dat stukje. Dus weer gestaag gras afgestoken (drie kruiwagens vol) om de border groter te maken. Ik had al eerder besloten dat ik de goudenregen die ik vorig jaar had geplant naar voren zou gaan verplaatsen zodat die meer naast de schommelbank terecht zou komen. En als ik dat in mijn hoofd heb, moet het ook gebeuren, ook al staat de boom op het punt te gaan bloeien en ik geen idee heb of hij het nu wel hebben kan. Dus ik heb de goudenregen uitgestoken en naar voren gezet, er een grote plons water bij gegooid en nu maar hopen dat het goed gaat.
Op de plek van de goudenregen heb ik een glansmispel (Photinia fraseri ‘Red Robin’) geplant. Al eerder heb ik op dat stukje monnikskap, daglelie en vlinderstruik geplant, en daar heb ik gisteren dus mijn nieuwe aanwinsten aan toegevoegd.

Terwijl ik gisteren zo lekker bezig was, werd ik opgeschrikt door een hoop kabaal boven mij in de lucht, en toen ik opkeek zag ik een heel stel zwaluwen boven mijn hoofd dartelen. Ik dacht meteen: wat zijn ze vroeg dit jaar! Zal dat een goed voorteken zijn? Zullen we een mooie zomer tegemoet gaan? Ik hoop het van harte. De vooruitzichten lijken tenminste goed.

Bovenstaande foto heb ik vanmorgen om 7.30 uur genomen, maar in werkelijkheid was het veel mooier, met de opkomende zon die over het bedauwde gras scheen.

Sandra

Andere berichten

Heerlijke herfst

Heerlijke herfst

De tuin in!

De tuin in!

Hittegolf

Hittegolf

Zaad

Zaad