Groeizaam weer

Groeizaam weer… zo noemde Erwin Kroll dinsdag avond in het weerbericht het weerbeeld van deze dagen. Na een aantal droge dagen heeft het gistermiddag de hele middag geregend, wat niet echt leuk was, maar voor de tuin wel heel goed. Wat dat aangaat heeft Erwin wel gelijk, en voor de planten die net geplant of gescheurd en verplant zijn is een regenbui zeer welkom.

Toen ik opstond vanmorgen, was het prachtig helder weer met een schitterende zonsopkomst, maar nu ik achter de computer zit, trekt er een dichte mist over de weilanden om me heen. Ik hoop dat het snel weer optrekt, want ik was wel van plan om vandaag nog wat in de tuin te toen.

Ik ben bezig om de border naast de schommelbank flink uit te breiden. Ik had daar vorig jaar een half rond bordertje gemaakt met een beukenhaagje achterlangs, maar een aantal beukjes had de geest gegeven en ik was nog niet tevreden met de grootte. Dus ben ik bezig om deze border een stuk groter te maken en ik ga daar een beplanting van gele tot oranjekleurige bloemen in toepassen.
Dat is voor mij iets heel nieuws; ik heb nog nooit echt met die kleuren gewerkt in de tuin. Vorig jaar heb in die border een goudenregen geplant en een zachtoranje roos: ‘Crocus Rose’, dus dat is het begin.
En omdat het gisteren regende, was dat een mooie gelegenheid om naar het tuincentrum te gaan om eens te kijken wat er zoal in het assortiment zit, want ik wil niet elke kleur geel en oranje, ik wil me vooral richten op de zachtere tinten.
Maar dat valt nog niet mee, maar ik heb wat dingen gevonden: Dianthus limoni (anjer, zachtgeel), Delphinium nudicaule ‘Derosso’ (ridderspoor, oranjerood) en Geum chiloense ‘Lady Stratheden’ (nagelkruid, zachtoranje) als ik de foto’s bij de potjes mag geloven. Ik ben benieuwd hoe dat gaat lijken in mijn nieuwe border.

Sandra

Andere berichten

De tuin in!

De tuin in!

Een kei hoort erbij!

Een kei hoort erbij!

Wat een gevaarte!

Planten in toom houden