Heerlijke lentedagen

Wat verandert de tuin snel als het zonnetje schijnt en het rond de 20 graden is, alles schiet de grond uit en elke dag verschijnen meer bloemen.

Ik heb twee prunussen in de tuin staan, een kleine struikvorm: Prunus incisa ‘Kojou-no-mai’, dat is nu een wolk van van witte tot lichtroze aangelopen hangende bloemetjes, en dan heb ik vorig jaar nog een roodbladige boom geplant: Prunus cerasefera ‘Pisardii’, die nu steeds meer kleine roze bloemetjes opend terwijl het donkere blad zich ontvouwd.

Ook longkruid en smeerwortel doen goed mee en worden al druk bezocht door sloom zoemende hommels.
Ik ben nu ook heel blij dat ik vorig najaar verwilderingsbolletjes heb geplant, want nu duiken overal ixia’s en blauwe druifjes op tussen de opkomende vaste planten wat al veel kleur geeft in deze tijd.
Gisteren was ik in de tuin bezig en zag met het verstrijken van de tijd de bloemen van Tulipa greiggii zich steeds verder openen.

Vrijdag heb ik het gras voor de eerste keer gemaaid, wat ook al weer hard nodig was, en gisteren zijn de kanten weer afgestoken zodat dat er ook weer strak bij ligt.

Een aantal vaste planten waren al weer zo stevig uitgegroeid, dat ik die heb uitgestoken en gescheurd en teruggeplant, zoals daglelie, geranium en gamander.

Ik vindt dit echt de mooiste tijd van het jaar, omdat er zo veel tegelijk gebeurt, en je eigenlijk elke dag weer verrast wordt met een nieuwe bloem, of met een al bijna vergeten plant die toch nog opduikt en al het frisse groen dat aan de bomen en struiken verschijnt.

Sandra

Andere berichten

De tuin in!

De tuin in!

Een kei hoort erbij!

Een kei hoort erbij!

Wat een gevaarte!

Planten in toom houden

1 Comment

Reacties zijn gesloten.