Tuinieren: levensgevaarlijk!

Gisteren scheen het zonnetje heerlijk, dus ’s morgens heb ik alle noodzakelijke dingen voor mijn werk geregeld zodat ik ’s middags lekker de tuin in kon.
Na de lunch heb ik mijn tuingereedschap te voorschijn gehaald met de bedoeling om even flink wat te gaan doen in de tuin. Ik wou wat dingen verplanten, nog wat borders uitbreiden en het onkruid en mos in de borders te lijf gaan.

Vorig jaar heb ik een stuk beukenhaag aangeplant waar een aantal planten het niet hebben gered en er dus gaten waren gevallen. Die haag wou ik aanpakken en iets anders laten lopen, dus weer stukken gras uitgestoken om de lijn van de haag te kunnen aanpassen. Daarna de schep gepakt om plantgaten te maken, wat nog niet meeviel omdat er nogal wat oude wortels in de grond zitten.
Bij het derde gat bleef ik met de schep achter een stevige wortel haken en ik ging meer kracht zetten om de wortel door te krijgen. Maar in plaats van dat de wortel knapte, knapte de steel van mijn schep met een enorme knal en kwam de steel recht op mijn gezicht af. In een reflex heb ik mijn ogen dicht gedaan en mijn gezicht weggedraaid, wat mijn geluk was, want de steel schampte mijn neus en wenkbrauw. Ik schrok me wild! Ik ben meteen naar binnen gegaan om de schade op te nemen en een koude, natte handdoek op mijn neus te drukken.
Achteraf viel de schade enorm mee; een schaafplek op mijn neus en hij is een beetje dikker dan normaal, maar als ik eraan denk wat er had kunnen gebeuren, krijg ik nog koude rillingen!

Na een half uurtje ben ik toch de tuin weer ingegaan, er lag nog genoeg werk op me te wachten, maar graven heb ik niet meer gedaan.
Ik heb op de plek waar Moppie ligt een soort gedenkteken gemaakt, met een betonnen kat die wordt omringd door kattenkruid. Daar achterlangs heb ik een haag van Fagus geplant om de plek mooi besloten te maken.

En zo ben je de hele middag druk bezig met het inrichten van hoekjes, het verwijderen van onkruid en het snoeien van struiken en rozen enz, enz, enz.

Sandra

Andere berichten

De tuin in!

De tuin in!

Een kei hoort erbij!

Een kei hoort erbij!

Wat een gevaarte!

Planten in toom houden