Echt winter

Het nieuwe jaar is net een week oud, en we hebben voor het eerst in jaren weer eens een echte vorstperiode. Twee nachten geleden vroor het bijna 10 graden, en ook overdag bleef de temperatuur stevig onder het vriespunt. Wat een prachtige plaatjes leverde dat buiten op. Ik moest voor mijn werk vroeg op en zat in de auto toen de zon dinsdagochtend opkwam. Wat een adembenemend gebeuren was dat; de lucht was prachtig roze en pastelblauw en er dreven flarden mist over de bevroren sloten en langs de weilanden. De rietpluimen langs de sloten leken wel prachtige veren met het rijp erop en de zon die er doorheen scheen. Wat een schouwspel was dat! Alles wat wit van de rijp en dat fonkelde in het zonlicht, het was net een sprookje.
Met dergelijke temperaturen ben ik heel benieuwd hoe het gaat met de vaste planten, er zal vast en zeker hier en daar wel wat verdwijnen. Er zit een heleboel jonge aanplant bij, en ik weet niet of dat al bestand is tegen zulke lage temperaturen. We zullen het wel zien…

Sandra

Andere berichten

Heerlijke herfst

Heerlijke herfst

De tuin in!

De tuin in!

Hittegolf

Hittegolf

Zaad

Zaad