Bespiegelingen

De kortste dag hebben we weer achter de rug, evenals de kerstdagen. Nog een paar dagen resten het jaar 2008, en dan beginnen we aan een nieuw jaar, een nieuw tuinseizoen.
Als de feestdagen achter de rug zijn, en het is weer januari, dan heb ik altijd het gevoel dat het al bijna voorjaar is. Maar het valt elk jaar weer tegen; de lente laat lang op zich wachten, met een beetje geluk heb je in februari een paar dagen dat het rond de 10 graden is en dan voelt het ineens zacht aan en lijkt het alsof de lente in aantocht is. Maar zulke dagen zijn verraderlijk en kunnen zomaar omslaan in guur winters weer dat aanhoudt tot in maart.
Die eerste maanden van het jaar zijn behoorlijk zwaar voor mijn tuiniershart, maar als in maart het eerste echte frisse groen verschijnt en de natuur langzaam ontwaakt, dan is die lastige tijd gauw vergeten.
Maar het zal voor mij de komende maanden wel iets anders worden dan de afgelopen jaren, want er staat een heleboel te gebeuren, zowel privé als zakelijk. Mijn vriend gaat een bedrijf starten in Duitsland en we hebben daarvoor een pand gekocht, wat zal gaan inhouden dat we een deel van de week in Duitsland zullen gaan vertoeven en een deel in Nederland. Het pand in Duitsland is een prachtige grote boerderij met een schitterende tuin eromheen, wat voor mij inhoudt dat ik twee grote tuinen moet gaan onderhouden. Gelukkig is de tuin in Duitsland een zo goed als volgroeide tuin met heel veel groenblijvende planten en bomen erin, wat eigenlijk meer een kwestie van bijhouden is.Blog Image
Wat wel een voordeel is, is dat het een heerlijk groot huis is met veel ruimte, wat wij in Zevenhuizen nog steeds niet hebben en voorlopig ook niet zullen hebben, omdat wij graag een groter huis neer willen gaan zetten dan wat er oorspronkelijk stond. Maar daarvoor moeten we wachten op de aanpassing van het bouwbesluit voor buitengebied, dat in 2009/2010 van kracht moet gaan worden (als het goed gaat). En dan moet het huis nog gebouwd gaan worden, dus de komende twee jaar zal er op onze kavel nog niet gebouwd gaan worden, wat inhoud dat er ook niets aan de tuin gedaan kan worden daar.

We zullen zien wat het nieuwe jaar ons gaat brengen, maar we zullen ons niet vervelen…

Sandra

Andere berichten

Heerlijke herfst

Heerlijke herfst

De tuin in!

De tuin in!

Hittegolf

Hittegolf

Zaad

Zaad