Wat heb ik nu aan mijn netje hangen?

In deze tijd is het natuurlijk zaak om onze gevederde vrienden een beetje te helpen en van voedsel te voorzien. En het is natuurlijk naast het feit dat je ze de winter door helpt ook heel gezellig met al dat leven om de deur. Dus ik heb al een aantal weken pindanetjes en vetbolletjes hangen, en daar wordt dankbaar gebruik van gemaakt door de kool- en pimpelmezen, en zelfs een horde brutale mussen betrap ik regelmatig hangend aan een pindanet.

Maar vorige week kreeg ik zomaar een vreemde bezoeker; er bungelde een specht aan mijn netje, ik wist niet wat ik zag. Dat heb ik nog nooit eerder gezien, ik wist niet dat spechten ook pinda’s lusten. Ik dacht het een eenmalig bezoek zou zijn, maar gisteren was hij er weer en ik zat strategisch en had mijn fototoestel bij de hand, dus het bewijs is daar.

Blog Image

Ja, de pindanetjes doen het goed, het is steeds erg druk ondanks dat het nog geen echt strenge winter is. De vogels weten ze feilloos te vinden, en ik vind het heerlijk om naar te kijken, al die bedrijvigheid.

Sandra

Andere berichten

Heerlijke herfst

Heerlijke herfst

De tuin in!

De tuin in!

Hittegolf

Hittegolf

Zaad

Zaad

2 Comments

  1. Leuk is dat, al die vogels in je tuin, en als er dan een bijzondere bij zit, is het helemaal genieten !!!
    Nooit gehoord, van die pindakaas! Maar is het proberen waard!!!
    Je gaat het dus erg druk krijgen de komende tijd !!!!
    Fijne jaarwisseling, groetjes Thea

  2. spechten zijn gek op pinda. Leuke tip. Smeer goedkope pindakaas op de boomstammen waar ze wel komen. Dat vinden ze heerlijk, die spechten, dat schrapen ze eraf.

Reacties zijn gesloten.