Najaar

Het is alweer oktober!

Het tuinseizoen is omgevlogen, moet ik zeggen. Het is gelukkig deze week prachtig weer, met veel zon en weinig wind, dus we kunnen nog even heerlijk genieten van deze laatste tuindagen van het jaar.

Zo langzamerhand is het al weer tijd voor de laatste belangrijke klusjes voordat de tuin de winterrust ingaat. Zo heb ik voorjaarsbloeiende bolletjes geplant: Sneeuwroem in een lichtroze kleur, die bloeit heel vroeg vaak al in februari. En ik heb blauwe sterhyacintjes geplant. Ik ben eigenlijk niet echt een bollenmens, maar verwilderingsbollen vind ik wel heel erg leuk.

Blog Image

De laatbloeiende Aconitum carmichaelii ‘Arendsii’ staat nu uitbundig te bloeien; bijna twee meter hoog en prachtig paarsblauw. Echt een pronkstukje in de border als de rest van de planten minder beginnen te worden. Het is ook een gemakkelijke plant, hij hoeft niet gesteund te worden ondanks zijn hoogte. Het enige is dat hij in alle delen erg giftig is, dus voorzichtig met dieren en kleine kinderen.

Blog Image

Naast de monnikskappen zijn de sedums ook nog erg mooi, als ook de siergrassen en de herfstasters, dus er is nog genoeg te beleven in de tuin.

Sandra

Andere berichten

Heerlijke herfst

Heerlijke herfst

De tuin in!

De tuin in!

Hittegolf

Hittegolf

Zaad

Zaad