Intens tevreden

Het weer is rustig en droog de laatste dagen, en met temperaturen rond de 17 graden is het best wel aangenaam. De nachten worden wel al een stuk frisser en ’s avonds wordt het rond half negen al donker.

Ik ben nu vooral bezig met het snoeien en intomen van planten die iets te enthousiast zijn uitgegroeid. En vooral het verwijderen van gras dat vanuit het omringende weiland oprukt blijft een hele klus. Het is prachtig om midden in de weilanden te wonen, en de ongemakken neem je meestal voor lief, maar soms vervloek je alle gras en paardenbloemen die naar je tuin overwaaien. Harm is dit weekend met de bosmaaier in de weer geweest om de boel enigszins te fatsoeneren.Blog Image
Ik heb een hoekje in de tuin, het stukje waar ik in 2006 ben begonnen met het aanleggen van een echte tuin, daar heb ik van boomstamschijven een soort terrasje gemaakt vlak bij de afscheiding met het weiland en dat is zo’n knus hoekje inmiddels. Je wordt daar helemaal omringd door planten, maar wel met een doorkijk naar het weiland, zodat je je helemaal van de wereld waant als je daar zit. Het is een van mijn favoriete plekjes in de tuin.Blog Image
Deze ochtend is het alweer zo prachtig buiten, de zon die opkomt en schijnt op de laag mist die achter op de weilanden ligt waar je de schimmen van koeien in ziet staan, mysterieus en prachtig. Op dit soort momenten voel ik me intens tevreden en kan het me allemaal niets meer schelen: het vele werk, de steeds terugkomende ergernisjes. Dan ben ik alleen maar heel erg blij dat ik op een plek als deze mag wonen en krijg ik weer energie om de strijd weer aan te gaan.Blog Image

Sandra

Andere berichten

Heerlijke herfst

Heerlijke herfst

De tuin in!

De tuin in!

Hittegolf

Hittegolf

Zaad

Zaad