Heerlijk tuinweekend

Terwijl andere mensen met stralend mooi en warm weer massaal naar het strand vertrekken om daar van de zomerzon te genieten, pak ik mijn tuingereedschap en ga heerlijk in mijn eigen paradijs van het mooie weer genieten. Ik ben sowieso geen type dat languit achterover in bikini in de zon gaat liggen, laat mij maar lekker bezig zijn. En dat heb ik zeker gedaan dit weekend.
Blog ImageOmdat het weer de afgelopen weken nogal eens te wensen overliet, heb ik alleen het hoognodige gedaan, dus het werd ook wel weer tijd voor groot onderhoud. Gewapend met snoeischaar, drietand, hark en heggenschaar ben ik de borders te lijf gegaan. Onkruid dat zich stiekem tussen de planten genesteld had, is rigoureus verwijderd, uitgebloeide bloemen weggeknipt en uitschietende planten gefatsoeneerd. Ondertussen ben ik aan het bedenken wat ik anders zou willen hebben, welke planten voor mijn gevoel niet op de goede plek staan en waar ze dan wel zouden moeten staan. Blog ImageDoor het kappen van de kastanjeboom is een hele border in één klap van een halfschaduwborder een border in de volle zon geworden, dus zal ik daar een aantal planten weg moeten halen.

En ik wil nog heel veel gras weghalen en vervangen door borders, de tuin moet een meer besloten karakter krijgen en spannender worden. Ik heb meer dan genoeg ideeën, dus ik hoef me voorlopig niet te vervelen in de tuin, en eigenlijk vind ik dat ook het mooiste deel van het tuinieren: het opbouwen en veranderen, het steeds verbeteren van de situatie. Ik ben dol op het scheppende werk, letterlijk en figuurlijk.

De appelboom laat al heel veel appels vallen, maar toen ik één ging proeven, was die nog zo zuur dat ik besloot nog niet te gaan beginnen met plukken.Blog ImageNog even geduld hebben en hopen dat er nog genoeg overblijven om te plukken, deze appels zijn heerlijk in appeltaart en om appelmoes van te maken. Vorig jaar zat er bijna niets in de boom, hij had een jaartje rust, maar dit jaar lijkt het weer goed te gaan, als alles niet voortijdig op de grond belandt.Blog ImageIk ben gisteren doorgegaan tot ik pijn in mijn rug en schouders had, en zelfs toen had ik nog het gevoel dat ik nog veel meer had willen doen. Zo gaat het altijd; als ik één keer begin in de tuin, val ik van het ene klusje in het andere en heb ik zo veel veranderplannen, dat ik toch weer tijd te kort kom. En Harm (mijn vriend) zei al gekscherend: “Geniet er maar van, want dit is de laatste mooie dag van het jaar”. Dat hoop ik toch niet, ik vind dat we wel een mooie nazomer verdiend hebben!

Sandra

Andere berichten

De tuin in!

De tuin in!

Een kei hoort erbij!

Een kei hoort erbij!

Wat een gevaarte!

Planten in toom houden

1 Comment

  1. Heerlijk he, als je zo de hele dag bezig kunt zijn. Dat is puur genieten.En al die leuke dingen bedenken is ook zoiets leuks!
    Ik wens je een heel gezellig weekend,
    groetjes Thea

Reacties zijn gesloten.