Tweede ronde

Of het nu heeft gelegen aan de droogte in het begin van het seizoen of juist door de natte periode van de laatste tijd, weet ik niet, maar ik vind het opvallend dat heel veel planten die in mei wel gebloeid hebben, maar niet te uitbundig, het nu nog even op de heupen krijgen en nog even stevig gaan bloeien. Het was me al opgevallen dat de meeste planten pas laat echt begonnen te groeien, en nu het erop lijkt dat de nabloei uitbundiger is dan de hoofdbloei, denk ik toch dat het met de extreme droogte in het voorseizoen te maken moet hebben gehad.

Blog Image

Een aantal geraniums hebben er het hele seizoen nog niet zo mooi uitgezien als nu, en de korenbloem is op dit moment een prachtige pol grijgroen blad met dikke knoppen, de kruipphloxen zitten vol met bloemen, Salvia ‘Purple Rain’ geeft nog een uitgebreide toegift, het kan allemaal niet op. Zelfs de rozen komen helemaal bij en zijn weer knoppen aan het ontwikkelen. Ik val van de ene verbazing in de andere, vooral als ik dan mijn witte Rhodondendron in volle bloei zie staan.

Er staat nu zoveel tegelijk in bloei, dat je niet meer weet waar je kijken moet; ik vindt het heel bijzonder. Juist op het moment dat je denkt dat de tuin langzaamaan op zijn retour zal gaan, lijkt het erop dat hij het hele seizoen nog niet zo mooi is geweest als nu.

Blog Image

Alcea ‘Parfrieden’

Blog Image

Sandra

Andere berichten

Heerlijke herfst

Heerlijke herfst

De tuin in!

De tuin in!

Hittegolf

Hittegolf

Zaad

Zaad

1 Comment

  1. Hoi Sandra, dit laaste stuk ging over de tuin van m’n dochter. Ik weet niet tot hoe ver je terug gekeken hebt. Ik heb ontdekt dat je ook een blog bij houd op G & B.
    Ik heb al een aantal keren op je gestemd !! Wij hebben er ook een onder de naam Greijn. Je zult hem vast wel kunnen vinden. Mooie bloemen he, die stokrozen. Rose en lila zijn mijn lievelingskleuren, dus dat komt goed uit.
    Ik wens je een mooi weekend, groetjes Thea

Reacties zijn gesloten.