Kastanjeboom geveld

Het zat al een tijdje in de planning, we wilden het vorig jaar eigenlijk al doen, maar toen bleef het erbij. Er stond een kastanjeboom in de tuin, die er steeds slechter uit ging zien de afgelopen jaren; er zat haast geen groei in, steeds minder vruchten, en dit jaar is de bast gaan scheuren en was de boom letterlijk aan het bloeden. Geen goed teken, en gisteren hebben we het doorgezet, de boom ging om.Blog ImageEerst is hij zo hoog mogelijk opgesnoeid, om zo min mogelijk schade aan te kunnen brengen aan de tuin, want al stond hij midden in het gras, rondom zijn allemaal borders. Op een bepaald punt splitst de boom zich in twee stammen, eerst is één stam afgezaagd en die viel precies waar de bedoeling was.Blog ImageEn zo was de helft van de kroon al verdwenen, toen is aan de onderkant de stam ingezaagd om de rest van de boom naar beneden te halen. En ook dat ging keurig volgens het boekje, met veel gekraak en gekreun ging hij uiteindelijk om, weer precies op de plek waar het moest.Blog Image

Wat een licht en wat een ruimte geeft het, als zo’n donkere boom verdwenen is. En het was nog niet eens een hele grote en hij zat ook niet vol in het blad. En nog een voordeel is dat ik in de herfst niet steeds kastanjes hoef te harken die altijd in het gras gaan zitten en die je in het volgende seizoen nog lang tegen blijft komen.

Dan blijkt maar weer dat een kastanje eigenlijk niet echt geschikt is voor een tuin, zelfs niet voor een grotere tuin zoals wij die hebben.

Sandra

Andere berichten

De tuin in!

De tuin in!

Een kei hoort erbij!

Een kei hoort erbij!

Wat een gevaarte!

Planten in toom houden

1 Comment

  1. Hallo Sandra,ja een boom opruimen, is altijd een hele ingreep!! En het zal wel een tijdje duren voor je er aan gewend bent !!
    Mijn naam is Thea, ik woon in Limburg. Ik ben dol op tuinieren , en alles er rond om heen!
    Groetjes Thea
    misschien zie ik je op mijn blog hhtp://genietenindevut.blogspot.com/

Reacties zijn gesloten.