Volle boel

Het begint al weer aardig dringen te worden in de borders... Zo kaal als het een aantal weken geleden leek, zo gevuld raakt het nu. De groei zit er goed in, de planten ontwikkelen zich ontzettend goed dit seizoen. Ook de nieuwe aanplant slaat goed aan, hoewel ik die nu wel moet gieten omdat het al een tijdje droog is. Je merkt dat een aantal slap gaan hangen gedurende de dag. Dus ga ik regelmatig met de gieters de tuin rond om de dorstigen te laven.

Blog Image

Maar juist door het mooie weer van de laatste weken ziet het er zo goed uit op dit moment. Ik geloof dat wij in het noorden ook erg veel geluk hebben gehad met het weer, want in de rest van het land is het ook wel een aantal dagen slecht geweest met veel harde regen en windstoten, maar daar zijn wij van verschoond gebleven. Daar heb ik wel een aantal gietbeurten voor over!

Harm is intussen bezig de laatste overgebleven delen van de oude boerderijmuren te verwijderen en de oude bakstenen gebruikt hij om in de tuin een muur te stapelen tegen de achtergrens, waar heel veel puin ligt. Daar bovenop komen bielzen om zo een hoog terras te maken dat uitkijkt over het Bolmeer. De stukken muur die nog overeind stonden van het oude voorhuis lagen ook zo omver, het zat als los zand aan elkaar.

Blog Image

Het hoekje met het huisnummer bewaren we als aandenken en krijgt een plaatsje in de tuin.

De boer bij ons achter heeft een drukke week achter de rug, hij is dagen bezig geweest met het maaien, schudden en ophalen van het gras van het weiland achter ons huis. Wat gaat daar een tijd in zitten, en wat rook het lekker om het huis. Het weiland ligt er weer kaal en strak bij, vandaag stonden de koeien er al weer op.Blog ImageWat is het buitenleven toch zalig...

Sandra

Andere berichten

Heerlijke herfst

Heerlijke herfst

De tuin in!

De tuin in!

Hittegolf

Hittegolf

Zaad

Zaad