Plagen

Blog ImageBen je ’s avonds lekker aan het planten, lekker temperatuurtje, lekker zonnetje, je schept een laatste plantgat (want dat ene struikje moet er nog even in), je schept het plantgat dicht en op het moment dat je met je handen de plant aan wilt drukken voel je een vochtige kleverige massa langs je vingers gaan… Gatver! Dat heb ik weer, zit ik net in een vers gelegde keutel van mijn kat, en nog een hele smeuïge ook nog. Ik rook het meteen, en ben het huis ingerend en heb mijn handen drie keer gewassen, maar ik ruik het nog steeds. Tja, dat is één van de mindere kanten van het hebben van een kat, en hij vindt vooral vers bewerkte grond heerlijk om als kattenbak te gebruiken. Verder is het een hardstikke lieve kat, al een oude baas, bijna zestien jaar inmiddels, maar nog steeds goed bij. Hij wordt wel steeds aanhankelijker en gaat steeds meer kletsen, maar het is een schat. Altijd in de buurt als ik in de tuin bezig ben, volgt alles wat ik doe vanaf gepaste afstand.Blog ImageNaast de plaag van kattenkeutels, zijn er nog een paar vervelende plaagggeesten in de tuin. Een paar rozen hebben last van luizen, en eentje zit vol met rupsjes, zucht… En ik heb ook nog een overaktieve mol in de tuin ronddolen die door de borders graaft en planten omhoog werkt en steeds grotere hopen maakt, liefst vlak naast planten die daardoor bedolven worden onder grond. Ik sta elke dag de border te fatsoeneren, de gangen plat te trappen en de grond van de hopen te verdelen.Blog ImageGelukkig is er ook veel te genieten in de tuin, de planten staan er mooi bij, elke dag verschijnen nieuwe bloemen en de groei zit overal goed in. Ik ben bezig om bij de planten die het nodig hebben, de ondersteuning te plaatsen, zoals de pioenrozen en de hortensia ‘Annabelle’. Het is nu ook wel nodig, want er staat een weersomslag voor de deur met regen, windstoten en dergelijke, dus dat wil ik voor zijn. Blog Image

Sandra

Andere berichten

Heerlijke herfst

Heerlijke herfst

De tuin in!

De tuin in!

Hittegolf

Hittegolf

Zaad

Zaad