Afscheid

Het is wel apart hoe de natuur soms werkt; ik kan nu wel zeggen dat een aantal planten dit jaar niet terug zullen komen. Van sommige kan ik de reden haast wel achterhalen, en van sommige sta ik echt verbaasd te kijken.
Zoals Echinacea purpurea ‘Rubinstern’, die heeft het de afgelopen twee jaar prima gedaan, en dit jaar gebeurt er helemaal niets! En volgens mij zijn dat normaal gesproken geen planten die zomaar wegvallen… hm, vreemd.
En dan Oenothera speciosa ‘Siskiyou’, die vorig jaar door de hele border heen woekerde, is nu verdwenen. Misschien uitgeput, misschien toch te nat gestaan (kan ik me niet voorstellen).
Ook Agastache ‘Blackadder’ is weggevallen, ook al werd gezegd dat die beter winterhard was dan de meeste andere van die soort.
Dendranthema ‘Anja’s Bouquet’ is weg, die heeft gewoon te nat gestaan deze winter.

Maar aan de andere kan zijn er ook planten die me verrassen, van Platycodon weet ik dat ze laat opkomen, maar zó laat! Eergisteren zag ik voor het eerst de neusjes boven de grond komen… Ik had de hoop al bijna opgegeven.
Net als Rodgersia, die liet deze week voorzichtig een eerste blad zien.

Sandra

Andere berichten

Heerlijke herfst

Heerlijke herfst

De tuin in!

De tuin in!

Hittegolf

Hittegolf

Zaad

Zaad