Genieten

Wat is het nu heerlijk! Temperaturen rond de 20 graden, de natuur weet niet hoe snel ze moet ontluiken; overal het heerlijke frisse groen van de bomen en struiken, het gekwetter van de vele vogels de hele dag, zalig… Ik kan nu gewoon heerlijk buitne rondlopen en alleen maar kijken hoe alles groeit en ook begint te bloeien. Vanmorgen zag ik de eerste voorzichtige bloemetjes in de Geranium macrorrhizum en Geranium ‘Prelude’ (foto),Blog Image evenals de eerste bloem in de Centaurea montana (foto).Blog Image De kruipphloxen gaan steeds rijker bloeien en ook de lange aren van Veronica gentianoides zitten vol bleek porseleinblauwe bloemetjes.
Ook de pioenrozen ontwikkelen zich goed, in Paeonia ‘Solange’ zitten voor het eerst koppen, en ik ben zo benieuwd hoe die eruit gaat zien. Paeonia ‘Victoire de la Marne’ is behoorlijk forser geworden en de scheuten beginnen nu van rood naar groen te verkleuren en beloofd een prachtige pol te worden dit jaar! Ik moet er goed op letten op tijd ondersteuning neer te zetten, want de bloemen zijn dik en zwaar gevuld, maar o zo mooi om te zien.
Wat betreft Geraniums, daar heb een aparte afdeling op de site voor gemaakt, omdat ik het geweldige tuinplanten vind die nog steeds ondergewaardeerd worden. Je ziet vaak maar een paar soorten in de tuin aangeplant, zoals G. endressii en G. macrorrhizum, maar daar houdt het vaak al op en dat terwijl er zo veel prachtige soorten zijn. Voor elke plek in de tuin is wel een geschikte geranium te vinden. Ik denk dat dit geslacht nogal te lijden heeft van de naamsverwarring met de zomerbloeier Pelargonium, die in de volksmond geranium wordt genoemd. De ‘echte’ Geranium is een winterharde vaste plant die makkelijk te kweken en te onderhouden is, niet veeleisend en vaak ook niet kieskeurig qua standplaats.
Voor meer informatie kun je kijken op:
Blog Image
Nu ga ik weer lekker naar buiten van het fantastische weer en mijn heerlijke tuin genieten.

Sandra

Andere berichten

Heerlijke herfst

Heerlijke herfst

De tuin in!

De tuin in!

Hittegolf

Hittegolf

Zaad

Zaad