Fris groen

Eindelijk is de lente in alle hevigheid losgebarsten, en dat zorgt voor een ware explosie in de tuin. Per dag worden de planten groener en groter. En dat houdt in dat het onkruid nóg harder groeit. Ik ben nu gelukkig goed bij met de borders, dus kan ik met een regelmatige ronde door de tuin het onkruid wel aan. En de vaste planten dijen nu lekker uit en bedekken steeds meer van de grond, wat uiteindelijk een hele hoop wieden gaat schelen. Blog Image
Maar ik schijn er een sadistisch genoegen in te scheppen om mezelf steeds meer werk te bezorgen, want bij elk stukje grond dat gesloten wordt door beplanting, graaf ik net zo hard op een andere plek weer een nieuwe border uit. Steeds minder gras, en steeds meer beplanting… dat is mijn streven. En langzaam maar zeker komt er steeds meer lijn in de tuin, zeker als je nagaat dat dit voor mij het derde jaar wordt dat ik hiermee bezig ben op deze plek. Wat de zaak lastig maakt, is dat het huis nog steeds gebouwd moet worden, dus met meer dan de helft van de tuin kan ik niets beginnen. Ach ja, het is belangrijk om de delen die wel aangepakt kunnen worden ook aan te pakken, zodat op het moment dat er gebouwd gaat worden, de andere gedeeltes ingericht kunnen worden. En wat zeur ik nou, het deel wat ik nu tot mijn beschikking heb, is al meer dan 500 m² groot, een stuk groter dan de meeste tuinen.Blog Image
Ik geniet met volle teugen van mijn stukje tuin, ik koester elke bloem die ik zie, zoals vandaag die van de jacobsladder (foto boven), de kruipflox en het kruipend zenegroen (foto onder), en dan de heerlijke geur van de Viburnum carlecephalum, die is echt bedwelmend! Steeds meer knoppen zie ik verschijnen, het beloofd veel voor dit seizoen. Blog Image
Ook hebben we veel dierenbezoek in de tuin, natuurlijk heel veel soorten vogels, maar ook al vlinders, en vandaag lag er een kikker in mijn minivijver te zonnen met de poten wijd uitgestrekt, zo stil dat ik even dacht dat hij dood was, maar dat was niet het geval.Blog Image
Nu de temperatuur een beetje lekker is, is het ook weer leuk om lekker in de tuin te rommelen, niet keihard doorwerken omdat het moet want als je even stopt krijg je het meteen koud. Het echte genieten kan nu eindelijk een beetje beginnen, en ik hoop dat dat nog lang gaat duren!

Sandra

Andere berichten

De tuin in!

De tuin in!

Een kei hoort erbij!

Een kei hoort erbij!

Wat een gevaarte!

Planten in toom houden