Scheuren en (ver)delen

Wat zo heerlijk is aan wonen in buitengebied, is dat je zo dicht bij de natuur zit. Ik word tijdens het werken in de tuin regelmatig afgeleid door wat er om me heen gebeurt, vooral de verschillende soorten vogels hebben het ontzettend druk, meestal met elkaar en dat levert vaak lachwekkende momenten op.

Ik ben deze week bezig geweest met een stuk border aan te leggen (meer onkruid en gras verwijderen) om één doorlopend geheel te maken om een rond stuk gazon. Op de foto onder moet ik nog een klein stukje, waar de kruiwagen staat. Wat wel jammer is, is dat de stapel stenen en dakpannen nog niet weggehaald kunnen worden, dus ik moet ze camoufleren met beplanting ervoor.
Blog ImageOp deze foto is het resultaat te zien, het gras loopt mooi rond en de border loopt helemaal door. Wat een ruimte om te planten! Dat is een echte halfschaduw hoek, dus er kan heel wat staan. Ik had ook al een aantal gegadigden, want door het weghalen van een paar dennenbomen zijn een aantal schaduwplanten in de volle zon komen te staan en dat kon je al zien aan het nieuwe blad, dat al begon te verbranden (bijv. Dicentra).
Blog ImageDus gistermiddag ben ik alleen maar bezig geweest met verplanten en scheuren, vooral de Geraniums kon ik lekker uit elkaar trekken en op verschillende plekken uitplanten. Wat zijn dat dankbare en makkelijke tuinplanten, ik kan ze iedereen aanraden.
Ook een paar Campanula’s heb ik gescheurd en verplant, zoals ‘Loddon Anne’ en een bodembedekkende witbloeiende soort. En Heucherella ‘Bridget Bloom’ kon in zes stukken worden verdeeld.

Ik hoop dit seizoen op grote velden bloeiende planten!
Blog ImageIn de verschillende borders hebben zich ook een aantal planten gezellig uitgezaaid, zoals het vingerhoedkruid en prikneus. Als het even kan laat ik ze staan, dan moeten ze niet teveel andere planten in de weg zitten. Zulke planten geven een border een wat meer ongedwongen karakter, niet zo aangelegd.

Sandra

Andere berichten

De tuin in!

De tuin in!

Een kei hoort erbij!

Een kei hoort erbij!

Wat een gevaarte!

Planten in toom houden

1 Comment

Reacties zijn gesloten.