Zware tijden

De afgelopen twee weken waren niet om over naar huis te schrijven… en dat lag niet alleen aan het weer, maar mijn gezondheid liet ook te wensen over. Ik heb zo’n zware verkoudheid te pakken gekregen, een heel raar virus, eerst drie dagen dat mijn lichaam bij elke beweging zeer deed en zware hoofdpijn, en een keel die potdicht zat zodat ik nauwelijks kon praten en ’s nachts nauwelijks kon slapen. Na ruim een week van zware hoestaanvallen waarvan ik spierpijn in mijn middenrif kreeg, gaat het nu weer beter; ik kan weer normaal praten en redelijk doorslapen.

En dan ook nog dat afschuwelijke weer erbij, heel veel wind en regen, zelfs sneeuwbuien en nachtvorst! Ik ben er nu, net als zo veel anderen, zo zat van… we willen lekker weer en de zon op ons gezicht. Heerlijk buiten genieten van de natuur die weer tot leven komt. En natuurlijk verder met de tuin, anders komt er niets van mijn plannen terecht. Nu kan ik nog goed verplanten en is er nog ruimte om in de borders bezig te zijn. En natuurlijk alle nieuwe ideeën die ik wil uitvoeren. Vanmiddag lijkt het er wel van te komen, het is droog met af en toe een zonnetje, dus ik moet even wat doen straks.

Ik heb trouwens ook een nieuwe camera gekocht, want mijn oude was niet meer te redden. Ik heb nu een Canon Powershot SX100 met een behoorlijke lens, zodat ik hele mooie macro opnamen kan maken. Ik ben er super blij mee, hij heeft image stabilizer, zodat beweging niet zo veel meer uitmaakt (erg handig als je bloemen wilt fotograveren die in de wind staan te dansen).

Blog ImageDit is een foto van Helleborus niger ‘Praecox’, één van de eerste foto’s met de nieuwe camera. Ik vind hem geweldig, qua kleur en helderheid en het is superscherp.

Sandra

Andere berichten

De tuin in!

De tuin in!

Een kei hoort erbij!

Een kei hoort erbij!

Wat een gevaarte!

Planten in toom houden